http://www.torteirecepti.com

FRANCUSKA TORTA OPERA

POTREBNO

  • 250 gr brasna
  • 225 gr maslaca
  • 100 gr secera u prahu
  • 2 kasike mleka
  • krem od badema za kolace(120 gr maslaca,120 gr samlevenih badema,3 cela jajeta,casa ruma)umutiti penasto maslac,dodati badem i secer i zatim mesati snazno dok masa nepostane laka  i buhava,pa umesati jaja i rum.
  • samleveni bademi

PRIPREMA

Prosejati brasno na dasku za mesanje,dodati maslac isecen na komadice i nabacati ga dlanaovima u brasno.Zatim dodati secer i mleko i zamesiti testo.Izraditi ga na dasci i rastanjiti u dve kore.Staviti ih u podmazan pleh i peci 30 minuta na 225 stepeni.Pecene kore izvaditi iz pleha pa kad se ohlade premazati kremom od badema i drugu staviti na krem.Poravnati tortu,premazati je ostatkom krema i sa bademom posuti sa strane i od gore.Ostatak krema staviti u dreger kesu i ispisati opera.

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s