http://www.torteirecepti.com

BECKE KNEDLE SA SLJIVAMA

POTREBNO

  • 1 kg  kuvanog oljustenog krompira
  • 120 gr griza
  • 100 gr brasna
  • 1 jaje
  • so
  • 1 kg sljiva
  • prezla
  • 150 gr maslaca ili margarina
  • secer za posipanje

Krompir propasirati i staviti u neki sud.Dodati griz, brasno, jaje i so i zamesiti testo.Izraditi ga dobro na dasci,rastanjiti oklagijom do debljine od pola santimetara i iseci na kvadrate.Na svaki kvadrat staviti po jednu sljivu bez kostice ispunjenu secerom,obaviti je testom i slepiti rubove valjajuci knedlu izmedju dlanova.Spustiti ih u kipucu posoljenu vodu i kuvati dok ne isplivaju na povrsinu a zatim jednu po jednu uvaljati u prezlu proprzenu na dosta maslaca,redjati u ciniju i poseceriti.

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s