http://www.torteirecepti.com

 SULEJMAN VELICANSTVENI URMASICE

POTREBNO

  • 500 gr maslaca
  • 200 gr kiselog mleka
  • 2 zumanjka
  • 500 gr prosejanog brasna

SIRUP

  • 750 gr secera
  • 4 dcl vode
  • prut vanile
  • sok od 1 limuna

PRIPREMA

Umutiti penasto maslac,dodati kiselo mleko,zumanjke,brasno i umesiti testo.Izraditi ga dobro na dasci,i zatim uzimate po parce testa i praviti loptice velicine oraha.Svaku lopticu staviti na trenicu posutu brasnom pa je splojostiti,a zatim preklopiti dva naspramna kraja da se dobije oblik urme sa utisnutom sarom od trenice.Tepsiju namazati maslacem i posuti  brasnom pa poslagati urmasice i staviti da se peku 25 minuta na 250 stepeni,dok neporumene.Za to vreme napraviti sirup,staviti secer u posudu,preliti vodom,dodati vanilu i kuvati sirup povremeno skidajuci penu.Kad ukuva dodati sok od limuna i takvim sirupom preliti urmasice.Ostaviti ih da se ohlade i napiju sirupa.

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s