PAELJA

Inace kod ovog jela netreba da se tacno drzite recepta (kolicinski),vec sta imate i koliko pa sami kombinujte.Jelo le dobro jel mozete frizider lepo da opustite sa namernicama koje vam mozda stoje a nejedete ih cesto.Prilikom kuvanja potrebno sto vuca posuda za kuvanje,
http://www.torteirecepti.com

POTREBNO

  • svinjetina,piletina,junetina sta imate(secena na kocke) 1 kg
  • sargarepa 
  • luk
  • paprika
  • paradajiz
  • kobasica 350 gr
  • pirinac(skuvan) po volji
  • kukuruz po volji
  • grasak po volji
  • ulje
  • so
  • biber
  • saftan
  • lovor

PRIPREMA

U posudi ugrejati ulje i na njemu prziti meso koje ste pripremili.Kada je meso uprzeno dodati rendani luk,rendanu sargarepu,seckanu papriku i paradajiz secen.Sve zajedno kuvati sa dodavanjem vode.Dodati so,biber,safran,lovorov list i kobasicu seckanu na kolutove.Pazite samo da uvek imate tecnosti u posudi.Kada je sve vec dobro ukuvano dodati prethodno skuvan pirinac,grasak i kukuruz.Veoma se brzo skuva,ukusi se mesaju, a obrok je pored mesa i pun povrca.Inace uvek kada kuvate racunajte na vise ljudi,jel kolicinski je ogromno,a ako je za manje smanjite kolicine.

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s