http://www.torteirecepti.com

BRODET

Vazno je napomenuti da nemorate da se drzite recepta,vec ribu i morske plodove koje imate to i iskoristite.Ovako se inace jelo sprema u primorskim krajevima i malo je cak i rusticno.Mi danas dajemo primer a vi ga korigujte onako kako mislite i imate od morskih plodova.

POTREBNO

  • skarpina
  • lignje
  • dagnje
  • skampi
  • zubatac
  • ili sta imate od darova mora
  • crni luk 3 kom
  • sargarepa 3 kom
  • paradajiz oko 500 gr
  • belo vino 1l
  • so
  • biber
  • persunov list
  • ruzmarin
  • maslinovo ulje

PRIPREMA

Najlepse je kada ovo jelo pripremate na vetri,nekoj peki,ali ako nemate uslova moze i veca posuda pa na ringli.U vecu posudu dodati ulj i na njega staviti da se dinsta rendani crni luk i sargarepa.Kada je dobro udinstano dodati svez paradaji,pelat ili paradajiz pire(po zelji) i ukuvati sve zajedno nekoliko minuta.Dodati so,biber.lovor ruzmarin i zaliti litrom belog vina i vode.Ribu koju ste prethodno posolili poslagati od gore,zaklopiti posudu i kuvati 20 minuta ,ako je moguce bez otvaranja ,a posebno mesanja ribe.Sluziti uz palentu kuvanu.

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s