http://www.torteirecepti.com

PUNJENE LIGNJE

POTREBNO

  • 10-12 lignji(sto mladje i mekse)
  • 150 gr kuvanog pirinca
  • persunov list sitno seckan
  • 2 cena belog luka sitno seckani
  • limun
  • so,biber

PRIPREMA

Odvojiti pipke od lignji i proprziti ih malo na ulju,Kada su gotove iseckati ih pa pomesati sa kuvanim pirncom,persunovim listom,belim lukom,so i biberom.Napuniti(naravno ociscene)lignje,zatvoriti od gore cackalicom i peci ih.Najukusnije su na rostilju,ali mogu i na plotni,u tiganju malo nauljenom.Kada su gotove preliti ih sokom od limuna,maslinovog ulja,persuna,i belog luka(triestini).Sluziti tople uz salatu od krompira.

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s