http://www.torteirecepti.com

LAZANJE BOLONJEZE

POTREBNO


  • pakovanje kora za lazanje(ili sami napravite)
  • parmezan 100 gr

za RAGU

  • 1 kg mlevenog mesa po zelji
  • luk 2 glavice
  • sargarepa 2 kom
  • pelat ili paradajiz pire 
  • ruzmarin
  • ulje
  • so,biber
  • casa crnog vina

za BESAMEL

  • mleko 1 litra
  • brasno 3 kasike
  • ulje
  • malo maslaca
  • muskatni orascic
  • so,biber

PRIPREMA

Kore skuvati na 50 posto i skloniti ih sa strane.RAGU se pravi na sl nacin.U posudu ugrejati ulje i dodati rendani luk i rendanu sargarepu da se dinstaju.Posle 10 minuta dodati mleveno meso,so,biber,ruzmarin i sve zajedno dinstati dok meso nebude skoro gotovo.Dodati casu vina i posle nekoliko minuta i paradajiz pire,i sve dobro ukuvati.Tako dobijenu masu mozete stavljati  na testo,a mozete jos jednom sve samleti sto je po meni mnogo bolje,ali stvar ukusa.BESAMEL U posudu dodati ulje i maslac da se greju,zatim dodati brasno i kada se brasno uprzilo dodavati mleko i polako mesati,dodati so ,biber i rendani muskatni orascic.Masa je gotova kada se zgusne.SLAGANJE. U dublju posudu staviti prvo kore,zatim ide ragu pa besamel.ZAPAMTITI druga i peta kora samo besamel.I tako slagati  po pravilu sedam nivoa,Znaci neizmenicno rugu i besamel,sem druge i pete samo besamel.Kada ste svu masu iskoristili na zadnju koru staviti parmezan,Sve dobro zapeci u rerni oko 30 minuta,dok nedobijete hrskavu koricu od gore.

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s