http://www.torteirecepti.com

 ITALIJANSKE NJOKE

POTREBNO

  • 2 kg krompira
  • so
  • 5 solja brasna
  • nastrugani parmezan

PRIPREMA

Krompir skuvati i ispasirati dobro,posoliti i dodavati brasno i rendani parmezan. Izmesiti ih na dasci.Po potrebi dodavati brasna ako vam se lepe za dasku.Od ovog testa praviti dugacke i sprsta debele njoke,Mozete na svako parce viljuskom utisnuti saru .Kada su isecene spustite ih u vrelu nauljenu vodu da se kuvaju oko 10 minuta.Ocediti i izruciti u ciniju,Mozete ih sluziti sa cime zelita,ragu,palat,sir itd.A mozete ih baciti na vrelo ulje i peci dok neporumene,isto su ukusne uz neko pivo sa drustvom

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s