http://www.torteirecepti.com

VANIL KREM

Treba napomenuti da je ovaj krem osnova poslasticarstva i dobra strana svega sto se veoma lako nadogradjuje sa dodavanjem raznih komponenti u njega.Danas cemo raditi 3 ukusa vanil krema,tj tri razlicita krema.

POTREBNO


  • 5 jaja
  • vanil secer
  • 5 kasika secera
  • 5 kasika brasna
  • 1 litra mleka
  • slatka pavlaka
  • 2 kasike kakaoa
  • smrznuto crveno voce

OSNOVA-PRIPREMA

U posudu staviti mleko sa vanil secerom da polako kuva.Za to vreme odvojiti zumance umutiti sa 5 kasika secera.Kada je masa umucena dodati malo mleka i 5 kasika brasna.Kada je mleko prokuvalo dodati masu od zumanceta i polako svo vreme mesati da vam nezagori,posto je masa krenula da se zgusnjava i polako da kljuca gotova je i mozete je skloniti da se hladi.Posto se masa ohladila podelite je na tri dela.U prvu posudu dodajte u vanil krem slatku umucenu povlaku i dobro rucno izmesajte.U drugu dodajte 2 kasike kakaoa i ponovite mesanje,a u trecu voce i promesajte.Tako ste dobili 3 razlicita premaza za tortu ili kolac.Mozete puniti korpice ili slagati na piskote.

prijatno

http://www.torteirecepti.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s