http://www.torteirecepti.com

DOBOS TORTA

POTREBNO

  • jaja 7 kom
  • 7 kasika secera
  • 1 kesica vanil secera
  • 7 kasika brasna

KREM

  • jaja 4 kom
  • 150 gr secera u prahu
  • 1 kasika vanile
  • 150 gr cokolade
  • 250 gr maslaca

GLAZURA

  • 3 kasike kristal secera

PRIPREMA

Umutiti penasto zumanjak sa 4 kasike secera i vanilom.U drugi sud ulupati penu od belanaca,dodati 3 kasike secera i lupati dalje dok pena ne postane sasvim cvrsta i sjajna.Spojiti obe mase i dodati im brasno.Od ovog biskvita ispeci 7 kora za tortu,peci ih jednu po jednu u okruglom plehu,podmazan maslacem i posut brasnom.Tako pecene kore odmah skidati sa pleha  i stavljati na dasku.KREM , u okruglu posudu razbiti jaja,dodati secer,vanilu i mesati zicom na pari dok se nezgusne.Skloniti sa vatre, dodati izlomljenu cokoladu i mesati dok se cokolada nerastopi a krem nekrene da se hladi.Zatim dodati umucun maslac i mutiti sve zajedno dok masa nepostane laka i penasta.Ovim nadevom premazati jednu po jednu koru i redjati ih jednu na drugu,sve osim poslednje koja se preliva glazurom od secera.GLAZURA se pravi tako sto u tiganj stavite secer i topite na tihoj vatri.Kada je secer otopljen preliti gornju koru i polako razmazati.Uzeti drugi noz koji je namazan maslacem i zaseci glazuru na parcad,tj napraviti 16 parcadi torte.Ovo trba raditi vrlo brzo dok je secer jos topao,zatim podici pazljivo koru sa dva noza i spustiti je na tortu.

prijatno


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s