http://www.torteirecepti.com
NAJBOLJI PIRINAC IZ RERNE.

Jelo koje vam oduzima jako malo vremena ,a izuzetno je ukusno.

POTREBNO

  • 500gr pirinca
  • meso po vasem izboru(danas cemo  batak i karabatak)
  • 2 glavice luka
  • so ,biber
  • bio zacin.lovor.
  • voda

PRIPREMA

U tepsiju dodati ulja i staviti je na ringlu da se ugreje,i zatim dodati sitno seckani luk da se dinsta.Kada je luk gotov dodati pirinac i nekoliko minuta ga dinstati sa luko.Skloniti sa ringle i dodati vode(odnos tri na prema jedan)u koju ste dodali 2 kasike bio zacina,malo bibera,malo soli,lovorov list,i sve preliti preko pirinca.Poslagati meso preko i staviti u zagrejanu pecnicu da se zapece.Gotovo je kada pirinac ostane bez vode i porumeni.proveriti jel dobro skuvan ,tj da li su zrna mekana.

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s