http://www.torteirecepti.com

SNENOKLE

POTREBNO

  • 5 Jaja
  • 5 kasika secera
  • 5 kasika brasna
  • vanil secer 1 kesica
  • mleko 1 litra
  • nekoliko piskota

PRIPREMA

Na ringlu u posudu staviti mleko da polako kuva.Za to vreme odvojiti belanca od zumanaka i belanca cvrsto umutiti.Zumanca umutiti sa secerom ,vanil secerom i brasnom(dodati samo malo mlaka u masu da vam nije jako gusta).Kada je skoro mleko prokuvalo kasikom vaditi cvrsto umucenu masu od belanaca i kavati ih uz pazljivo okretanje.Kako belanca kuvate tako ih premestajte u posudu iz kojih ce te ih sluziti.Kada su sva belanca skuvana,masu od zumanaca dodati u mleko i uz brzo mesanje kuvati dok se masa nezgusne.Kada je gusta kaopudig gotova je.Prelivati ih odmah preko belanaca,staviti po koju piskotu,i ostaviti da se dobro prohlade.

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s