ZA OVU TORTU OD POMORANDZE JE

POTREBNO

  • 9 jaja
  • 160 gr secera u prahu
  • 240 gr oljustenih samlevenih badema
  • sok i nastrugana kora od jedne pomorandze

FIL

  •  140 gr maslaca
  • 140 gr secera u prahu
  • 2 jajeta
  • 100 gr cokolade

Umutiti zumance sa secerom,dodati badem,sok i koru od pomorandze i cvrsto ulupanu penu od belanaca.Sipati masu u okrugao kalup za tortu podmazan maslacem i posut brasnom staviti u umereno zagrejnu pecnicu (225 stepeni) i peci 35 do 40 minuta.U penasto umucen maslac dodati secer u prahu,zumance i rastopljenu cokoladu i lako umesati cvrsto ulupanu penu od belanaca.Pecenu i ohladjenu tortu preseci na dva dela (horizontalno) staviti izmedju njih polovinu  pripremljenog nadeva,a preostalim premazati tortu spolja.

PRIJATNO

http://www.torteirecepti.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s