KRMENADLA U LISNATOM TESTU

POTREBNO

  • 1 kg krmenadle u komadu
  • 1 pakovanje lisnatog testa
  • 1jaje
  • so ,biber
  • senf
  • ruzmarin
  • ulje
  • beli luk
  • belo vino

PRIPREMA

Krmenadlu odkostiti i ostaviti u komadu.Nauljiti je i zaseci i u svaku rupu staviti cen belog luka,posoliti,pobiberiti i premazati senfom i ruzmarinom.Staviti u tiganj na laganu vatru da se polaku pece.Okretati svo vreme da se krmenadla dobro zapece sa svih strana i tokom pecenja zalivati belim vinom.Kada je meso peceno(dobilo je boju i koricu) izvaditi ga iz tiganja i postaviti na razvijeno lisnato testo.Ivice namazati jajetom i testo zatvoriti tako da se krmenadla nevidi.Uviti krajeve i nozem testo izbusiti.Premazati koru od gore jajetom i staviti u zagrejanu rernu da se pace oko 30 min na laganoj vatri,Izvaditi kada je testo dobilo boju.Malo ohladiti i sluziti.

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s