SOTE STROGANOV

Ovo je bez lazne skromnosti najbolje kuvano jelo po mom  i misljenju mnogih koji su ga probali.Nemojte propustiti da ga probate.Stvarno ga sa uzivanjem kuvam svaki put.

POTREBNO

  • 500 gr bifteka(preporucuje se da je iz paca)
  • 200 gr sampinjona
  • senf
  • so ,biber
  • kiseli krastavci
  • neutralna pavlaka 500ml za kuvanje
  • belo vino
  • luk
  • brasno

PRIPREMA

U dublju posudu staviti ulje da se greje,i na njega staviti sitno seckani luk da se dinsta.Kada je luk gotov biftek secen ne zilijen(rezance) dodati na luk  i pustiti da se dobro udinstaju ,dodavati po malo vode.Posto je meso omeksalo dodati so ,biber seckane sampinjone i krastavce seckane na zilijen i preliti sa malo vode.Kad vidite da je sve vec kuvano i mekano dodati neutralnu pavlaku  i malo vode i ukuvati.U posebnu casu sa hladnom vodom dodati kasiku brasna i sve usutu u jelo,kuvati 1 minut i skloniti sa plotne.Jesti toplo sa pireom,ili kuvanim rezancima a moze i neka testenina.

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s