KRUSKA U CRNOM VINU

Napominjemo da ovaj desert mozete da radite i bez punjenja,ali danasnja verzija je sa mlevenim orasima i medom.

POTREBNO

  • 4 kruske 
  • 1 litra crnog vina,nemojte neka skupa
  • 100 gr mlevenih orasa ili (lesnik,badem)
  • med
  • cimet
  • secer

PRIPREMA

Kruski oljustiti koru,odseci malo iznad polovine i sredinu kruske izdubiti i napuniti smesom od meda ,orasa i cimeta.Zatvoriti krusku gornjim delom i staviti u serpu uspravno da stoje u koju ce te dodati crno vino.Kuvato dok kruska neomeksa.Kada je gotova staviti na tanjir,dodati sladoled ili slag i jesti.

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s