BOSANSKI LONAC

POTREBNO

  • 1kg mesanog mesa (svinjsko ,govedze,ovcije) 
  • 100 gr slanine iseckana no kockice
  • 150 gr crnog luka iseckanog
  • 4 cena belog luka
  • 250 gr razne zeleni(sargarepa,pastrnak,celer)
  • 1kg krompira isecenog na kocke
  • 1 teleca noga
  • so ,biber
  • 5 dcl vina

PRIPREMA

Meso iseci na kocke i proprziti na slanini.U doboki zemljani sud redjati neizmenicno meso i povrce.Staviti u sredinu telecu nogu(naravno sve posoliti i pobiberiti).Sve zaliti vinom i biljem  i dodati vode.Zatvoriti posudu i staviti u rernu na 200 stepeni da se polako krcka oko 3 sata uz povremeno dodavanje vode.Veoma ukusno jelo.

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s