SPANAC

POTREBNO

  • 1 kg svežeg spanaća
  • 2 kasike brašna 
  • mleko
  • 3 čena belog luka sitno iseckanog
  • so
  • ulje

PRIPREMA

U veliki lonac sa vodo i solju staviti spanać da se skuva,trebače mu svega nekoliko minuta.Kada je skuvan dobro ga usitniti (nožem) i ostaviti sa strane.U posudu staviti ulje da se greje.Kada je dobro ugrejano dodati sitno seckani beli luk,i kratko ga propržiti.Odma potom dodati brašno i brzo mešati pa zatim spanać.U tako dobijenu maso dodavati mlekoa pomalo i svo vreme mešati do željene gustine.Posoliti i služiti.Odlićno je uz sva mesa ili pećena jaja na oko.

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s