ZABAJONE

Zabajone je desert  koji moze da se pravi sa bilo kojim vočem(malina,kupina,ribizla itd),ali mi danas radimo sa jagodama.

POTREBNO

  • 250 gr jagoda
  • jaja 3 kom
  • slatka marsala(vino)
  • 100 gr šečera

PRIPREMA

Jagode oprati  ,očistiti i preseći na pola,zatim ih staviti u šerpicu dodati 50 gr šečera i 2 dcl marsale i ukuvati.Za to vreme odvojiti belance od žumanceta.Od 3 belanceta napraviti tvrdu penu ,a 3 žumanceta i 50 gr šećera umutiti u činiji koja je na pari ,i polako lupati masu.Kada se masa zgusne i naraste skloniti je sa pare,ohladiti i dodati lupana belanca u nju i polako mešati da se masa sjedini.Jagode istresti u šolju a preko njih mučenu masu.Jede se hladna.

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s