PUNJENA PILETINA U SOSU OD ŠAMPINJONA

Po mom mišljenju spada medju omiljena jela mnogih mojih prijatelja koji su ga probali.Lako za pripremu, a  o ukusu da nepričamo.

POTREBNO

  • 400 gr pilecih prsa(istanžirati tako da dobijete 2 velika komada)
  • 100 gr sira
  • 100 šunkarice
  • 200 gr šampinjona
  • so ,biber
  • kari
  • neutralna pavlaka 2dcl
  • jaja 2 kom
  • prezla
  • brašno
  • ulje

PRIPREMA PILETINE

Piletinu uzeti i svaki komad dobro istuči čekićem da se što više istanji i raširi.Posoliti, pobiberiti i napuniti sa šunkaricom i sirom.Uvaljati u brašno,zatim u jaja pa u prezlu i lepo ih oblikovati.Kada su tako oblikovane ubaciti ih na vrelo ulje i ispeči sa obe strane.Gotove su kada porumene i dobiju koricu.Sklonite ih sa strane.

PRIPREMA SOSA OD ŠAMPINJONA

Šampinjone iseckati na 4 dola(krst) i baciti na vrelo ulje.Dodati so ,biber, kari i kuvati oko 5 minuta.Kada su već pustili vodu dodati neutralnu pavlaku i kuvati dok pavlaka ne prokuva i skloniti sa vatre.Preliti preko piletine i sluziti toplo.uz neko belo vino.

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s