PILEĆA ŠNICLA NA ITALIJANSKI NAĆIN

POTREBNO

  • pileče belo meso(grudi)
  • so 
  • beli luk
  • parmezan
  • peršunov list
  • jaja kom 2
  • brašno
  • prezla
  • ulje

PRIPREMA

Piletinu iseći na šnicle, izlupati čekičem , posoliti i ostaviti sa strane.Za to vreme u blender ubaciti prezlu , beli luk po želji ,peršunov list i parmezan i sve dobro blendovati dok se masa ne izmeša i usitni.Kada je masa samlevena staviti je u veči tanjir(gde će te umakati piletinu u nju). U drugi veći tanjir umutiti 2 jajeta sa malo soli.Piletinu prvo umakati u brašno ,zatim u jaja pa u prezlu i bacati na vrelo ulje u zagrejanom tiganju da se prži. Piletina je gotova kada dobije boju i hrskavu koricu.Probajte ima da se iznenadite ukusom,skroz drugačiji ,spolja je piletina hrskava a iznutra mekana i sočna.

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s