PERKELT OD ŠTUKE

Važno je napomenuti da mozete da ga pravite od bilo koje rećne ribe ,al što je roba kvalitetnija to je perkelt ukusniji.

POTREBNO

  • štuka oko 2 kg(isecena na komade)
  • luk 1,5 kg
  • slanina 300gr (isečena na kocke)
  • belo vino 3dcl
  • paradajiz flaširani 1l
  • so 
  • biber
  • ljuta i slatka tucana paprika
  • sveža ljuta paprika

PRIPREMA

U kotlić ili lonac gde će te ga kuvati isprzite svu slaninu sećenu na kocke.Kada je slanina dobro pečena dodati sitno seckani luk i dinstati što duže uz povremeno dodavanje malo vode.Kada su slanina i luk izdinstani dodati sećenu štuku unutra ,psoliti ,pobiberiti.,dodati po 2 kašike slatke i ljute paprike i svezu ljutu papriku i ostaviti da kuva i nemešati.Dodati kasnije vino i paradajiz i ukuvati sve dobro.Napominjem da ljutinu sami dozirate po vašem ukusu.Služi se topla.

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s