PASTA BOLOGNEZE

POTREBNO

  • 1kg mlevenog mesa po zelji(junetina,teletina,svinjetina ili mešano)
  • luk 2glavice
  • 500 gr testenine (špagete ,tajatele itd. po želji)
  • 2 dcl crnog vina
  • 150 gr šargarepe (rendane)
  • so , biber
  • lovorov list
  • ruzmarin
  • paradajiz pire 300 ml
  • parmezan
  • ulje

PRIPREMA

U dublju šerpu ugrejati ulje i dodati sitno seckani luk i šargarepu da se dinstaju.Kada je izdinstana dodati meso, so , biber ,lovorov list i ruzmarin.Sve dobro ukuvati oko 15 minuta i dodati vino da kuva zajedno sa masom.Kada je ukuvalo za oko 5 minuta ubaciti paradajiz pire sa malo vode i ukuvavati ragu još malo.Za to vreme skuvati testeninu i kada je gotova ocediti sipati u tanjir i bolognese preko i narendati malo parmezana ili sira kojeg imate.

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s