DOMAĆE PERECE

Veoma ukusne i lake za pripremu.

POTREBNO

  • kvasac kim 1
  • šečer 1 kašika
  • 500 ml mlake vode
  • brašno 1 kg
  • so 2 kašike
  • margarin 80 gr

PRIPREMA

U vuću plastičnu posudu staviti 500 ml mlake vode,šećer,margarin i pustiti ga da uskvasa 30 min.Kada je kvasac odradio dodato so i brašno i polako krenuti da mesite testo.Kada je dobro umešano i napravljena velika jufka,ostaviti na toplom da radi 90 minuta.Kada je masa dobila na obimu ,izvadite je iz posude ,oklagijom razvucite i isecite na trake i uvezite u obliku perece.Kako pravite perece tako ih stavljajte u vrelu vodu na 1 minutu da se kuvaju,odma izvadite i stavite u nauljeni pleh da se peku u rerni dok neporumene(nekoliko minuta na 180 stepeni.jedite ih kako želite tople ili hladne.

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s