ZEC U PIJANOM SOSU

POTREBNO

  • zec 
  • so, biber
  • ulje
  • luk 1 kg
  • vino pola litre
  • senf
  • neutralna pavlaka
  • lovor
  • aleva paprika

PRIPREMA

Zeca iseći na komade, posoliti ,pobiberiti i malo nauljiti i ostaviti da malo odstoji.Dok se zec odmara oljuštiti luk i iseči ga na listove i ubaciti u veču posudu da se dinsta,Zeca staviti na vrelo ulje da se dobro ispeku svi komadi sa svih strana. Kada je sva zečetina pečena staviti je sa strane.Pošto je sav luk izdinstan dodati so ,biber,lovor i kasika aleve paprike,senf,i vino i pustiti da ukuva,Kada je sve dobro ukuvalo dodati neutralnu pavlaku  i svu pecenu zecetinu, i jos malo ukuvati sve zajedno,Jelo se jede toplo uz krompir kuvani ili pire.Čaša belog vina se odlično slaze sa ovim jelom.

prijatno 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s