PROLEĆNE ROLNICE
Ako vas mrzi da odete do kineskog restorana ,evo jedan njihov specijalitet koji možete sami da spremite kod kuće.

POTREBNO

  • sveze kore za pitu (8 listova)
  • šargarepa 2 kom
  • rendani sveži kupus 100gr
  • rendana tikvica 100gr
  • soja sos
  • šampinjoni 150 gr(naseckani)
  • so , biber
  • jaje

PRIPREMA

Zagrejati ulje u tiganju i kada je porilično toplo dodati rendanu šargarepu.Posle 3 minute przenja dodati kupus i tikvice i oko 6 minuta sve zajedno dinstati.Kada je skoro gotovo dodati šampinjone i sve zajedno pržiti ,dodati so ,biber i soja sos.Pošto je povrće gotovo sklonite ga sa strane , a kore uzeti jednu po jednu raširiti je i dodavati povrće u koru.Urolati povrće u kori po želji (trougao ,kocka itd) ali je obavezno da pred sam kraj koru premazete jajetom da bi se zalepila.Tako dobijene rolnice bacate na vrelo ulje i pržite sa svake strane dok neporumene.Ocedite ih na salveti i služite tople.

PRIJATNO

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s