DOMAĆI HLEB

POTREBNO

  • 1 kg brašna (mašanog oštro i mekog)
  • 1 kvasac
  • malo ulja
  • so
  • šećer
  • masti ili maslaca
  • jaje 1 kom
  • voda 500 ml

PRIPREMA

 U veliku plastićnu posudu staviti 500 ml mlake vodae, kvasac i veliku kašiku soli.Pustiti masu da kvasa oko 30 min.Kada je masa ostojala dodati so ,jaje ,malo ulja i brašno i dobro umesiti masu ili ručno( ako znate )ili mikserom.Kada ste masu umesili stavite je u istu posudu na toplo da odstoji jedno 60 do 90 minuta.Kada je hleb narastao izbacite ga iz posuda i rasirite rućno ili oklagijom u obliku pice,pa mašču ili maslacem premazite celo testo i zatvorite ga u ublik kakav zelite.U bacite ga u nauljenu tepsiju i stavite u rernu na oko 180 stepeni oko 45 minuta dok neporumeni i dobije koricu.Ukus je skroz drugaćiji od bilo kog kupuvnog hleba i podseća malo na prošlost.

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s