ĆURETINA  U BEŠAMEL SOSU SA 4 VRSTE SIRA

POTREBNO

  • 4 parceta ćurečeg belog mesa(oko 400 gr)
  • so
  • biber
  • ulje
  • brasno
  • mleko
  • 4 vrste sira bilo kojeg(4x50gr)
  • maslac

PRIPREMA

Uzeti komade ćuretine i polako ih izudarati da se lepo istanje,posoliti, pobiberiti, i ostaviti sa strane.Zagjete tiganj sa uljem i malo maslaca i isprzite meso na njemu , kada je gotovo ostavite na toplom i krenite da pravite  bešamel sos.U istom tiganju gde ste pekli meso dodajte jos malo ulja .Kada se ulje ugrejalo dodajte 2 vece kašike brašna i mešajte polako , brašno treba da se sgusne.Odmah zatim u brašno polako dodavajte mleko i mešajte svo vreme.Kada je bešamel već dobio gustinu dodajte so, biber, i sav sir isećen na kocke.Mešati dok se sir ne rastopi i odma dodati ćuretinu i sve zajedno ukuvati 2 minute.Služiti isklućivo dok je toplo.

PRIJATNO


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s