SMUĐ NA ŠPANSKI NAČIN

POTREBNO

  • smuđ 1 kg u komadu
  • 100 g slanine sitno seckane
  • 100 g šunke sitno seckane
  •  2 glavice crnog luka
  • sitno seckan peršunov list
  •  beli luk
  •  maslinovo ulje
  •  limun 2 kom
  •  0,10 vermuta belog

PRIPREMA
Smuđa očistiti, posoliti i ostaviti sa strane. U posudu u koju će te peći smuđa staviti sitno seckani crni luk, sitno seckanu slaninu i sitno seckanu šunku, preliti maslinovim uljem, sitno seckanim peršunom i na takvu dobijenu masu staviti smuđa ali tako da Vam smuđ bude kao u prirodnom položaju ( zaseći sa donje strane i raširiti).Preliti smuđa uljem i staviti u već zagrejanu pećnicu da se peče 30 min na 180 stepeni, kada je smuđ skoro gotov izvaditi ga iz rerne preliti vermutom i vratiti nazad da se peče još 10 min. Stavite ga u tanjir, masu na kojoj je ležao preliti smuđa dodajte malo peršunovog lista ceđenog limuna. Odlično ide uz krompir salatu i čašu belog vina.
Prijatno.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s