ŠARAN U KISELOM KUPUSU

POTREBNO

  •  600 gr šarana u filetima
  • so
  • mleveni biber
  • ulje
  • 2 glavice crnog luka
  • aleva paprika
  • 400 gr ribanca (ribani kiseli kupus)
  • tucani kim 
  • kečap
  • 1 paradajz
  • sitno seckan list peršuna

PRIPREMA
Očišćenog šarana oprati i iseći na komade,posoliti,pobiberiti, i brzo propržiti u zagrejanom ulju sa svih strana i odložiti na toplo. U ulju u kojem se pržio šaran propržiti sitno isečen crni luk, dodati alevu papriku i kupus.Začiniti tucanim kimom promešati, poklopiti i na tihoj vatri uz povremeno mešanje dinstati da bude polu meko. Zatim staviti propržene komade šarana na kupus, preliti supom od mesa i staviti da se zapeku u rerni još 20-ak minuta. Kada ga izvadite iz rerne ukrasiti sitno seckanim listom peršuna.
Prijatno.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s