PRŽENA GUŠČJA DŽIGERICA

Važno je napomenuti da guščja džigerica ima mnogo snažniji ukus i jaču aromu od ostalih vrsta peradi. Često se priprema sa povrćem.

POTREBNO

  • 250 gr guščje džigerice
  • so
  • mleveni beli biber
  • kašika masti
  • kašika maslaca
  • 80 gr ili jedna kocka živinskog fonda
  • 300 gr krompira
  • 100 gr vrganja
  • 200 gr praziluka
  • 10 gr maslaca
  • sitno iseckana glavica luka
  • prstohvat muskatnog orašćića
  • kašika ulupane slatke pavlake

PRIPREMA
Najpre očistiti praziluk,iseći na kolutove i onda ga blanširati. Krompir skuvati u ljusci, zatim ga uljuštiti iseći na kolutove. Oprati pečurke i iseći na kolutove. U dubljoj posudi dodati luk i krompir. Posebno propržiti pečurke i luk na maslacu i dodati ih povrću. Sve sastojke zajedno prodinstati, zatim dodati so, biber i muskatni orašćić. Oprati ćureću džigericu i staviti na zagrejanu mast u tiganju i pržiti je dok ne porumeni sa svih strana. Dodati maslac i sačekati da se istopi, zatim sve to zajedno nakratko propržiti i začiniti, izvaditi džigericu. Sipati živinski fond u saft od pržene džigericu i ostaviti da provri. Začiniti povrće pavlakom, iseći guščju džigericu na komade, rasporediti ih u tanjir i preliti saftom od prženja.
Prijatno.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s