Danas nastavljamo zapocetu temu o cuvanju i odrzavanju povrca.

  • Celer-koren.trajanje u svezem stanju 5-6 meseci,temperatura cuvanja 0-1 stepeni,trajanje u zamrznutom stanju (kuvan)6 meseci.
  • Celer-stabljika,trajanje u svezem stanju 4 nedelje,temperatura cuvanja 0-1 stepeni,trajanje u zamrznutom stanju(blansiran) 8-10 meseci.
  • Cikorija,trajanje u svezem stanju 4 nedelje,temperatura cuvanja 0-1 stepeni,trajanje u zamrznutom stanju (blansiran) 8.10 meseci.
  • Crni luk, trajanje u svezem stanju 8 meseci ,temperatura cuvanja -1 stepeni ,trajanje u zamrznutom stanju (dinstan) 3-6 meseci
  • Cvekla , trajanje u svezem stanju 6 meseci , temperatura cuvanja 0-1 stepeni , trajanje u zamrznutom stanju (kuvana) 10 -12 meseci
  • Endivija , trajanje u svezem stanju 3 nedelje, temperatura cuvanja 0-1 stepeni , trajanje u zamrznutom stanju nije pogodna.
  • Grasak krunac , trajanje u svezem stanju 7 dana ,temperatura cuvanja -1 stepeni ,trajanje u zamrznutom stanju (blansiran= 9-12 meseci.
  • Juzno americki pasulj ,trajanje u svezem stanju 21 dan,temperatura cuvanja 0-1 stepeni ,trajanje u zamrznutom stanju (blansiran) 9-12 meseci.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s