MUSAKA OD MESA I KROMPIRA.

POTREBNO

  • 1kg mlevenog mesa po zelji
  • 2 glavice luka
  • 1 kg krompira
  • so,biber,lovorov list
  • jaja kom 4
  • mleko 500ml
  • ulje

PRIPREMA

Luk iseckati na sitne kocke i staviti ga u nauljenu posudu da se dinsta.Kada je dobio teljenu boju u njega dodati mleveno meso,so,biber,lovor i dinstati dok meso ne bude gotovo.U medjuvremenu krompir oljustiti i iseci ga ne sto tenje krugove.U nauljenu tepsiju poslagati krompir(jedan deo) i zatim dinstano meso staviti prekokrompira.Ostatkom krompira prekriti meso tako da se nevidi.U posudu izmutiti 4 jajeta sa pola litre mleka i malo posoliti.Tako dobijenu masu(rojal masa) staviti preko musake,i ubaciti u rernu da se pece oko 45 min na 180stepeni.Kada je musaka dobila koricu izvadite jeiz rerne i mozete je konzumirati.

PRIJATNO.



Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s