STA KUVATI DANAS?


KISELA PILECA CORBA .

POTREBNO.

  • 3OOgr pileceg belog mesa
  • 200 gr sargarepa
  • 2 glavice luka
  • lovorov list
  • so,biber
  • jaja kom 2
  • pavlaka 200 ml
  • limun kom 2
  • ulje
  • brasno

PRIPREMA.

U lonac staviti ulje da vam se greje,u koje ce te dodati luk koji ste prethodno oljustili i iseklii na sitne kocke I i pustili ga da se dinsta nekoliko minuta.Zatim na luk dodajete 200 gr rendane sargarepe,dinstate sve zajedno jos minut i dodate piletinu seckanu na kocke da sve zajedno jos 5 minuta se przi.Sve prelijte sa  vodom.Posolite,pobiberite,dodate persunov list i kuvajte dok piletina ne omeksa(bice jako brzo).Kada je sve kuvano dodajte 2 kasike brasna  izmesano u 2 dcl vode i dodajte u corbu,nek kuva jos minut i zatim sklonite sa sporeta.U posbnu posudu izmesajte dva jajeta sa 200 ml pavlake i 200 ml corbe.tako dobijenu masu istresite u ostatak corbe,promesajte,iscedite limun i corba je spremna za jelo.



Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s