ĆUREĆA ROLNICA

POTREBNO

  • 8 tankih šnicli od ćureće grudi
  • pola čena belog luka
  • kašičica ljutog senfa
  • pola kašičice soli
  • 8 tankih listova stišnjene šunke
  • 8 tankih listova sira
  • 2 kom jaja
  • 2 kašike brašna
  • 80 gr prezle
  • ulje za prženje

PRIPREMA
Ćurećne šnicle dobro izlupati. Oljuštiti beli luk izgnječiti ga, pomešati sa senfom i solju, pa time premazati šnicle tankom sloju u dubokom tanjiru umutiti jaja. U druga dva duboka tanjira sipati brašno i prezle. Ćureće šnicle nafilovati i uviti rolnice. Rolnice pažljivo uvaljati u brašno, jaja i prezlu i pržiti 10 do 12 min u dubokom ulju dok ne porumene i dobiju hrskavu koricu. Možete ga služiti uz bilo koji prilog a možete ubaciti rolnicu u kiflu preliti majonezom i jesti je ko sendvič.
Prijatno.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s