STA KUVATI DANAS?

ZIVINSKA SUPA NA ITALIJANSKI NACIN.

POTREBNO:
– 400gr zivinskog mesa po izboru (pilece, kokosije, guscije, pacije ili curece )
– 1,5l vode
– glavica crnog luka
– jedan manji praziluk
– parce celera
– cetiri paradajiza
– jedan karanfilic
– dva jajeta
– so
– mleveni biber
– sitnoseckan svez persunov list
– parmezan

PRIPREMA
Zivinsko meso odvojeno od kostiju iseci na kocke, staviti u vodu, posoliti i kuvati 30 minuta. Zatim dodati ociscen i iseceni crni luk, ociscen i isecen praziluk i celer, oguljen i isecen paradajiz, karanfilic i sve zajedno kuvati dok ne omeksa. Jaja izmutiti i preliti sa malo ohladjene zivinske supe, promesati i sipati u supu. Na kraju pobiberiti i malo prokuvati. Servirati tako da svaki tanjir supe pospemo sa malo sitno seckanog lista persuna i malo parmezana. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s