RAMEKIN

Ovo je jedno od onih jela koja su veoma ukusna a pri tome necete baciti stari ili bajati hleb koji je glavni sastojak ovog jela.

POTREBNO

-10 kriski starog belog hleba ( 250 gr)
-250 gr sira ( u listovima ili rendani )
-80 ml. belog vina
– 4 jajeta
-150 ml.slatke pavlake
-200 ml. mleka
-so
-beli biber
-muskatni orascic

PRIPREMA

Kriske hleba ispeci u tosteru ili u rerni,zatim u tepsiju koja je predhodno podmazana slagati red hleba red sira i tako ponavljati dok nepotrosite sav materijal.Razdvojiti belance od zumanceta.Belance polucvrsto umutiti.Zumance izmesati sa pavlakom mlekom solju biberom i muskatnim orascicem.Zatim belanca dodati u masu od zumanaca,lepo izmesati i preliti reko redjanog hleba i sira.Staviti u predhodno zagrejanu rernu i peci 20 minuta na 180 stepeni.Uz ovo jelo se slaze lako belo vino.

PRIJATNO !!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s