ORLI PILETINA.

E ovo je jedno od jela koje se veoma brzo sprema,moze da se jede solo,moze uz neki prilog,ali najukusnije je kada se prelije tartar sosom i uz pivo se gricka uz neki dobar film,ili sa ekipom uz utakmicu.Inace moze da se sprema pored piletine i od curetine,ribe itd.

POTREBNO.

500 gr pileceg belog

-ulje
-brasno
-pivo
-jaje
-so.biber
-malo muskatnog orascica

PRIPREMA.

Piletinu iseci na zilijen(trakice),posoliti,pobiberiti,i staviti malo muskatnog orascica i sve neka ostoji malo.U posebnu posudu umutiti smesu od brasna,jajeta,piva i soli(malo guscu).Pilece trake umakati u brasno i onda u ORLI masu i bacati na vrelo ulje.Peci nekoliko minuta na visokoj temperaturi.Gotovi su kada dobiju boju i tvrdu opnu.Ocediti na papirnom ubrusu i kada se ohlade preliti tartar sosom.Odlicno idu uz pivi i vino.

PRIJATNO.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s