KRALJEVSKA PROJICA

Ovo jelo spada u stara narodna jela koji su jeli naši preci ali smo je mi uzeli i doradili te može da se konzumira i u današnje vreme i sačuvali smo je do zaborava.

POTREBNO
– 200 g belog brašna
– 200 g kukuruznog brašna
– 1 jaje
– pola litre jogurta
– 2 kašike soli
– 1 prašak za pecivo
– malo ulja
– povrća po želji( krastavac kiseli, pečena paprika, luk itd.)
– dva dl kisele vode

PRIPREMA
U dublju posudu izmešati oba brašna jedno jaje pola litre jogurta so prašak za pecivo ulje povrće i kiselu vodu. Ostaviti da odstoji i zatim masu sipati da li u silikonske kalupe tepsiju ili po želji i peći na temperaturi od 180 stepeni oko 30 ili 35 min ( ili dok vam projica porumeni od gore). Možete je služiti solo, možete u sve mlečne proizvode uz sva pečena mesa.Bukvalno je projica namirnica koja može da se jede za sva tri obroka kao predjelo toplo hladno ili kao prilog.
Prijatno.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s