GIBANICE SA SIROM

Ovo stavarno spada u jedno od najstarijih prostora (balkana) i mislim da i sve zemlje u okruženju prave i uživaju u njenoj lepoti ukusa.

POTREBNO
– Jedno pakovanje tankih kora (500 g)
– kilogram sitnog sira
– 2 jajeta
– 3 dcl jogurta
– 3 dcl kisele vode
– so, ulje,
– jedna pavlaka

PRIPREMA
U dublju posudu izmešati kg sira dva jajeta jogurt kiselu vodu so ulje pavlaku. Koru jednu po jednu umakati u smesu i tako zgužvanu slagati u tepsiju jednu do druge. To ponavljati dok se ne potroši sva masa ili sve kore.Dve kore sačuvati da bi se prekrila gibanica. Na uljiti i staviti da se peče na 180 stepeni oko 50 do 60 min ili dok ne porumeni od gore. Izuzetno dobro ide uz jogurt kajmak kiselo mleko kao doručak ili toplo predjelo.
Prijatno.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s