RIBLJI RIZOTO
Ovo jelo je izuzetno lako za pripremu,veoma ukusno i sve one koje ne žive na mediteranskim predelima može barem na trenutak da ih odvede tamo dok budu kuvali, konzumirali.

POTREBNO
– crni luk
– beli luk
– lignje 100 g
– dagnje 100 g
– oslić 100 g
– ruzmarin
– pirinadž 300 g
– belo vino
– maslinovo ulje
– sir
– so, biber

PRIPREMA
Crni luk izdinstati na masnoći, zatim dodati beli luk, lignje dagnje i oslić. Začiniti solju biberom i ruzmarinom,pržiti dve tri minute, dodati vodu i vino i ubaciti pirinadž.(pirinadž treba da bude ispod nivoa vode i vina) ubaciti u pećku prethodnu ugrejanu na 180 stepeni i peći 20 minuta. Kada se izvadi izrendati sir odgore. Služiti uz bilo koje vino.
Prijatno.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s