PUNJENA I POHOVANA JAJA za 4 osobe

POTREBNO
– 8 jaja
– 3 kašike seckanog peršuna
– 100 g fete ili (bilo kog drugog sira)
– so, biber, kašičica slatke aleve paprike
 za pohovanje 2 žumanceta, 20 g brašna i ulje za prženje

PRIRPEMA
Jaja kuvati 10 minuta da budu tvrda, oljuštiti i prepoloviti po dužini, izvaditi žumanca i sa izmrvljenom fetom i peršunom staviti u činiju. Začiniti solju biberom alevom paprikom i sve dobro promešati. Napuniti belanca dobijenom smesom, kašikom rasporediti masu u polutke jaja tako da se formira blago ispupčenje. Umutiti žumanca. Punjena jaja uvaljati u brašno, zatim u jaja i stavljati u zagrejano ulje da se prže tri minute. Jaja ostaviti da se ocede na papirnom ubrusu. Punjena pohovana jaja odlično idu uz salatu od pasulja i crnog luka sa maslinama.
Prijatno.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s