CARSKE PALAČINKE
Ovo je još jedan dobar austrijski recept. Carske palačinke često se služe sa kompotom od šljiva,mada uz njih se dobro slažu i drugi kiselkasti kompoti,npr. jabuke dinstane u belom vinu sa karanfilićem.

POTREBNO od 2 do 4 osobe
– 2 jajeta
– 100 g brašna
– 150 ml mleka
– na vrh noža soli
– kašika šećera
– 40 g suvog grožđa
– 30 g maslaca za pečenje ( i šećer u prahu za posipanje)

PRIPREMA
Odvojiti belance i žumance. Prosejano brašno izmešati s mlekom žumancima solju i umutiti. Čvrsto ulupati belance sa šećerom i u smesu dodati suvo grožđe. Maslac rastopiti u tiganju, sipati smesu i poravnati.Kada je palačinka gotova u palačinke staviti suvo grožđe, posuti šećerom zatvoriti palačinku opet posuti šećerom i poslužiti je.
Prijatno.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s