SARMA

Ovo je jedno od omiljenih jela ljudi sa prostora balkana mada u poslednje vreme se sve više konzumira i u drugim delovima sveta.

POTREBNO
– 1 kg mlevenog mesa po ukusu (svinjsko juneće ovčije ili mešavina po želji)
– 2 krompira
– 2 glavice luka
– 2 komada jaja
– biber,so biozačin
– 200 g pirindža
– i 20 listova kiselog kupusa

PRIPREMA
Mleveno meso staviti u posudu preko njega izrendati krompir luk jaja biber so i biozačin po ukusu pirinadž i sve dobro izmešati ručno. Na dno lonca u kome će se kuvati sarma postaviti nekoliko listova kiselog kupusa a u ostale listove puniti dobijenom masom uvijati lepo zatvoriti i slagati u lonac. Preliti vodom kuvati na laganoj vatri oko 2 sata i gledati da svo vreme masa bude prekrivena vodom.Za one koje vole moze se uraditi običan klajster voda i brašno da se zgusne tečnost, možete raditi crvenu zaprešku od ulja brašna i crvene paprike a možete je konzumirati i skuvanu bez zaprške.
Prijatno.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s