PUNJENA PAPRIKA
-1 kg mlevenog mesa po želji 2 krompira
– 2 glavice luka
– 2 jajeta
– so biber vegeta, 200 g pirindža
-10 svežih paprika
i 1L kuvanog paradajza

PRIPREMA
paprici odseći gornji deo sa drškom i izvaditi semenke iz nje u drugu posudu izmešati mleveno meso,narendati krompir i luk staviti jaja pirinadž začiniti biber so biozačin.Tako dobijenu masu puniti u paprike do 80 posto popunjenosti ( zato što će pirinadž nabubriti tokom kuvanja).Paprike sa masom poslagati da stoje uspravno u loncu, preliti vodom i tako je kuvati pola sata a zatim dodati L kuvanog paradajza, sve to još dobro posoliti i kuvati još pola sata.Možete uraditi belu ili crvenu zaprešku u paprike a najlepše je konzumirati bez zaprške.
Prijatno.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s