PROFITEROLE  ITALIJANSKA PRINCES KROFNA Ovo je jedna od najukusnijih poslastica po mišljenju mnogih, možda će vam oduzeti malo više vremena za spremanje ali kada budete probali Vaših ruku delo neće Vam biti žao.  POTREBNO ( za spremanje testa) – brašno 1 kg – voda 1 L margarin 320 g – vanil šećer 4 kesice ( a još je lepše ako stavite jedan svež prut vanilie ) – jaja 16 komada POTREBNO ( za spremanje krema) – 1 L mleka -6 žumanaca -6 kašika šećera -5 kašika brašna – 200 gr cokolade za kuvanje PRIPREMA TESTA U veliki lonac sipati litru vode, ubaciti margarin vanil šećer i pustiti da prokuva.Dok kuva, dodati brašno i mešati nekoliko minuta. Pustiti masu da se ohladi i dodavati jedno po jedno jaje i dobro ga izraditi sa mikserom. Kada malo odstoji uzeti dreger kesu i praviti kuglice koje će te staviti u vreli pleh,prethodno nauljeni da se peku 30ak minuta na 180 stepeni. Kada su gotove izvaditi i pustiti da odstoje,jel ce se kasnije puniti kremom. PRIPREMA FILA U vecu serpu sa malo vode ubaciti litru mleka i pustiti da polako dostigne zeljenu temperaturu,u medjuvremenu umutiti dobro 6 zumanaca 6 kasika secera i 5 kasika brasna i polako dodatavati u toplo mleko i sve vreme uz energicno mesanje nedati masi da zagori.Pustiti da se ohladi i puniti vec pripremljeno testo(mozete to uraditi dreger kesom a mozete krofnice seci na pola i puniti ih kasikom).Tako napunjene krofnice uzeti i uvaljati u 200 gr. otopljene cokolade i staviti u frizider.Mozete ih sluziti sa slatkom pavlakom(umucenu) slagom ili sladoledom. PRIJATNO !!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s