TIRAMISU ALA SICILIANA

POTREBNO

-1 pakovanje piskote
-500 gr.maskarponea (ako nemate onda bilo koji neutralni sir)
-6 kom jaja
-6 velikih kasika secera
-0,05 dcl.ruma
-2 kasicice instant kafe (nes)
-500 gr.slatke pavlake
-kakao

PRIPREMA

U 2 dcl tople vode staviti instant kafu i rum.Piskotu umakati u tako dobijenu smesu i slagati na dno posude u kojoj cete praviti kolac.Razdvojiti belance od zumanceta i posebno umutiti 6 belanaca a posebno 6 zumanaca sa 6 kasika secera,zatim slatku pavlaku umutiti mikserom posebno.U tvrdo umucenu masu od belanaca dodati maskarpone slatku pavlaku i masu od sest zumanaca sa secerom sve dobro sjediniti (ali nikako to raditi mikserom nego silkonskom varjacom ili kasikom)sve to raditi veoma polako da se ne bi masa od belanaca slegla.Sve to istresti preko natopljene piskote preliti od gore kakaom i staviti u frizider na minimalno dva sata.Sluziti hladno posebno ukusno je kada se sluzi uz espreso.Ovo je jedan od najlepsih poslastica  koji se sluzi sirom sveta.

PRIJATNO !!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s