PASULJ.

Tradicionalno jelo koje se sprema na veoma mnogo razlicitih nacina,danas ceno vam ponuditi jednu od verzija koja se sprema kod nas.Da bi pasulj bio sto ukusniji potrebno je u njega ubaciti sti vise vrsa razlicitog dimljenog mesa,kobasica,sunke,slanine itd.

POTREBNO.

-500 gr dimljenih rebara

-500 gr kobasice
-500 gr slanine,ili butkice,itd
-500 gr pasulj
-3 glavice luka
-so,biber,lovorov list
– aleva paprika
-brasno
– ulje
-beli luk

PRIPREMA.

Ostaviti pasulj u posudu da prenoci i da se dobro napije vode i nabubri(ako ne taj dan kad ga kuvate ubacite ga u lonac pa ce te ga malo duze kuvati).Iseci crni luk na kocke ili kolutove,ubaciti u lonac gde ste prethodno dodali vodu,dodate pasulj,svo suhomesnato koje ste namenuli,so ,biber,beli luk,lovor,kasiku aleve paprike,i ukljucite da polako kuva.Dodavati vodu povremeno.Kuvati pasulj oko 3 sata,dok nevidite da vam je i svo meso kuvano,a i pasulj.U tiganj dodati ulje,putiti da se ugreje dobro,staviti u njega 2 kasike brasna i kasiku aleve paprike,i napraviti zaprsku.Masu dodati u lonac i sve to kuvati jos nekoliko minuta.Jede se topao,a najlepsi je kada ga podgrejete sutra.Odlicnio ide uz njega kiseli ili slatki kupus ko salata.

PRIJATNO. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s