PAPRIKAS.

Za one koji nemaju puno vremena da se posvete kuvanju ,a zele jedno krajnje brzo i ukusno jelo.Mozete ga spremati sa bilo kojom vrstom mesa,ali danas radimo PILECI.


POTREBNO.

-2 batka

-2 karabatka
-2 glavice luka
-5 krompira
-ulje,so,biber,persun,lovorov list,aleva paprika.brasno.

PRIPREMA.

U lonac staviti ulje da se greje.U tako zagrejano ulje dodati sitno seckan luk i dinstati ga dok nedobije boju,kada je gotovo dinstanje dodati batake i karabatake u luk, i dinstati nekoliko minuta.Dodati so ,biber,persunov i lovorov list,alevu papriku.Sve dobro izmesati i preliti sa litrom vode,i u to dodati krompir koji ste oljustili i isekli na krupne komade.Kuvati dok krompir i meso nebudu kuvni oko 45 min.U casu vode izmesati 2 kasike brasna i 2 kasike crvene paprike(klajster) i dodati u paprikas koji se kuva,tako da ce se masa malo zgusnuti.Odlicno ide uz bilo koju salatu.Gledajte da ga pojedete istog dana jel je tada i najukusniji.

PRIJATNO.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s