KRMENADLE DIVLJE SVINJE(VEPRA)


POTREBNO

  • 8 krmenadli od divlje svinje
  • 3 kasike ulja
  • so,biber beli mleveni

       ZA SOS POTREBNO

  • 400 gr sampinjona
  • 30 gr maslaca
  • 2 glavice crnog luka
  • so,mleveni beli biber
  • 100 ml belog vina
  • 300 ml slatke pavlake
  • 2 zumanceta
  • persunov list sitno iseckan
  • pola kasike majcine dusice
  • 60gr gaude masne
  • prstohvat slatke pavlake

PRIPREMA

Ocistiti sampinjone i iseckati ih na listove,u zatim luk ocistiti,iseckati i proprziti na maslacu.Dodati pecurke na luk,posoliti,pobiberiti,naliti belim vinom i staviti da se kuva.Dodati slatku pavlaku i pustiti da ukuva.Krmenadle posoliti i pobiberiti i prziti ih na vrelom ulju oko 8 minuta.Izvaditi ih iz tiganja i staviti u tepsiju.U sos od sampinjona umutiti zumance,dodati zacinsko bilje i sosom preliti krmenadle.Narendati gaudu i posuti alevom paprikom.Krmenadle lagano zapeci u rerni dok povrsina sosa ne porumeni,sluziti ih tople.

PRIJATNO



Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s